Travel the world

Eating Time

Post Page Advertisement [Top]

google.com, pub-5387323439719362, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BBQ BuffetFoodFood ReviewKontiki Restaurant

HARI IBU DI KONTIKI RESTAURANT FEDERAL HOTEL


HARI IBU DI KONTIKI RESTAURANT FEDERAL HOTEL | KUALA LUMPUR, 06 May 2016 - Semperna Hari Ibu, YI bersama rakan blogger yang la telah dijemput untuk sama meraikan hari ibu di sini. Kontiki Restaurant berkonsepkan kontemporari moden yang bergaya ini menjanjikan pemandangan santai dan menyegarkan kepada setiap pegunjungnya kerana ia benar-benar bersebelahan dengan kolam renang terbuka dengan taman berkonsepkan tropika di Federal Hotel Kuala Lumpur.


Bagi korang yang masih teragak-agak untuk macari tempat untuk menyambut Hari Ibu Kontiki Restaurant di Hotel Federal Kuala Lumpur merupakan tempat yang akay sesuai untuk meraikan ibu yang tersayang. Mari bersama YI untuk terjah apa yang ade di Kontiki.Kerusi Rotan telah menjadikan Kontiki Restaurant suatu kelainan. Untuk pengetahuan korang, kerusi ini juga digelar sebagai "kerusi cinta" atau dalam bahasa lainnya " Love Seats". Siling yang tinggi dibiarkan kosong hanya dibiarkan dengan hiasan "globe light" membuat apungan Kontiki seperti berada di sebuah laut terbuka pada malam yang tenang dan diterangi dengan cahaya bulan.


Hiasan dalaman Kontiki Restaurant adalah gabungan konsep lama dan baru, bermula dengan duaTikis gergasi di pintu masuk utama bertujuan untuk mengalu-alukan kedatangan setiap pegunjung.

Nama Kontiki dalam sejarah adalah rakit yang digunakan oleh Norway explorer dan penulis Thor Heyerdahl dalam ekspedisi 1947 beliau merentasi Lautan Pasifik dari Amerika Selatan ke pulau-pulau Polinesia.


Kontiki Restaurant menyediakan hidangan antarabangsa dan hidangan tempatan asli dengan makanan-makanan yang segar, dan menyelerakan. Buffet Kontiki mempunyai pelbagai pilihan campuran unik masakan asia dan juga eropah bersama hidangan masakan tradisional dengan cara utama mereka iaitu penggunaan ketuhar saluran gergasi dimana mereka memanggang menu seperti daging itik dan pelbagai gaya itik barbeku ala hong kong.

Bagi korang yang pengemar desert jangan risau di Kontiki Restaurant menyediakan pelbagai jenis desert dari kuih melayu hingga la buah-buahan.

Tiki Buffet Lunch
Mondays - Fridays (excl. Public holidays) 12pm - 2.30pm
RM88++ (Adult) RM48++ (Child/Senior citizen)

Tiki Buffet Dinner
Mondays - Thursdays & Sundays 6.30pm - 10pm
RM98++ (Adult) RM58++ (Child/Senior citizen)

Tiki BBQ Buffet Dinner
Fridays & Saturdays 6.30pm - 10pm
RM118++ (Adult) RM68++ (Child/Senior citizen)

Gastronomic Hi-Tea A Plenty
Saturdays & Sundays 12.30pm - 4pm
RM68++ (Adult) RM38++ (Child/Senior citizen)


Semperna Hari Ibu Kontiki menawarkan harga yang manarik kepada semua ibu:

Tiki Monther's Day BBQ Buffer Dinner
6 & 7 May 6.30pm-1.00pm
RM 128nett per adult RM 38nett per child
50% off for Senior Citizen

Untuk Tempahan sila hubunggi:

Kontiki, Federal Hotels International
c/o The Federal Kuala Lumpur,
Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.
Tel : +603-21489166


Kredit Photo :

1 comment:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib