Full width home advertisement

Travel the world

Eating Time

Post Page Advertisement [Top]

LifestylePremier Clinic

FOLLICULAR UNIT EXTRACTION (FUE) HAIR TRANSPLANT DI PREMIER CLINIC

FOLLICULAR UNIT EXTRACTION (FUE) HAIR TRANSPLANT DI PREMIER CLINIC | Kuala Lumpur, 8 April 2019 - Masalah rambut gugur di usia muda pasti salah satu yang di geruni setiap korang. Tidak terkecuali YI, YI mula megalami masalah rambut gugur sejak beberapa tahun  lepas. Pelbagai cara telah YI ambil untuk mengatasi masalah rambut gugur yang YI alami membuatkan YI tidak yakin akan diri sendiri.


Hi korang, diharapkan korang sihat semuanya. Seperti yang korang tahu YI telah mengalami masalah gugur sejak beberapa tahun. Baru-baru ini YI telah di beri peluang untuk menjalani prosedur (FUE) HAIR TRANSPLANT di Premier Clinic.
kawasan penerima

Premier Clinic
merupakan diantara klinik estetika terkemuka di Malaysia, Premier Clinic menyediakan penjagaan canggih dalam bidang perubatan estetik, dan untuk meningkatkan keyakinan dan prospek setiap pelanggan Premier Clinic. Sama ada korang memerlukan perkhidmatan mudah atau rawatan yang rumit, pasukan profesional Premiar Clinic akan memastikan korang menerima penjagaan yang terbaik dari Premier Clinic.

Premier Clinic bukan sahaja terdapat di Bangsar malah ada di sekitar Kuala Lumpur seperti di Taman Tun Dr Ismail, Mont Kiara dan Puchong, Cheras, serta beberapa lokasi yang lain. Premer Clinic berada di lokasi yang strategik untuk memudahkan korang untuk ke sana. Premier Clinic mempunyai lebih dari 10 doktor pakar estetik yang berkelayakan dan berpengalaman.


kawasan penderma

Adalah normal bagi setiap orang untuk 50 hingga 100 rambut gugur setiap hari. Ini adalah sebahagian daripada proses semula jadi badan kita dan keguguran rambut tidak akan kelihatan. Walau bagaimanapun, apabila kita lebih daripada 100 rambut gugur setiap hari, kehilangan rambut yang berlebihan akan muncul sebagai tempat botak, rambut menipis dan rambut yang semakin surut. Rumpun rambut yang besar mungkin jatuh semasa mencuci atau menyikat jika rambutnya telah lemah. Kehilangan rambut boleh berlaku tanpa mengira usia dan jantina. Ia boleh berlaku kerana banyak faktor seperti kekurangan protein, tahap vitamin yang rendah, tekanan fizikal, perubahan hormon wanita dan biasanya disebabkan oleh keturunan.

Kali YI akan komgsikan dengan korang semua apa itu 'FOLLICULAR UNIT EXTRACTION (FUE) HAIR TRANSPLANT'?

(FUE) HAIR TRANSPLANT merupakan rawatan revolusioner untuk keguguran rambut. Walaupun ia murupakan kaedah kaedah terbaru tuntuk megatasi masalah rabut. Kaedah ini juga memerlukan pembedahan kecil. Alat khas digunakan dalam prosedur ini, yang tidak menyebabkan sebarang luka parah. Rawatan rambut ini sesuai untuk lelaki dan wanita.BAGAIMANA (FUE) HAIR TRANSPLANT DILAKUKAN?

Sebilangan kecil folikel rambut, yang dipanggil folikel unit graf dalam prosedur ini, dikeluarkan secara individu dari 'kawasan penderma', yang merupakan kawasan genetik yang lebih kuat di kepala pesakit sendiri, dan kemudian ditransplantasikan kepada 'kawasan penerima', yang merupakan kawasan rambut gugug. Ini akan memulihkan rupa rambut pesakit.Doktor menggunakan alat khas dengan diameter kecil 1 mm (atau kurang) untuk mengeluarkan unit folikel individu dari kulit kepala pesakit. lubang kecil dibuat di sekitar unit folikel untuk mengasingkannya. Kemudian, unit folikel yang dikeluarkan dari kulit kepala menggunakan alat yang menyerupai ''tweezers''. Graft tersebut kemudian disediakan untuk penempatan oleh doktor.

graf yang di ambil dari kawasan penderma

Walaupun prosedur mungkin mengambil sedikit masa, kebanyakan pesakit boleh melengkapkan pengekstrakan unit folikel dalam satu sesi. Walau bagaimanapun, ini bergantung pada keadaan rambut setiap pesakit, dan juga kesesuaian untuk menjalani prosedur.
Mikroskop stereo berkuasa tinggi digunakan untuk mengasingkan, mempersiapkan dan memastikan bahawa kraf kekal dalam keadaan terbaik. Bergantung kepada bilangan rambut yang terkandung di dalam setiap folikel, unit folikel akan diatur mengikut kumpulan untuk pemindahan. Biasanya, setiap folikel akan mengandungi 1 hingga 4 rambut.


Apabila graf bersedia untuk pemindahan, incisions kecil dibuat untuk memadankan corak pertumbuhan rambut semula jadi pesakit di kawasan penerima. Kemudian, graf diletakkan secara strategik, satu demi satu. Penempatan ini bertujuan untuk menghasilkan rupa semula jadi, dengan ketumpatan yang mencukupi dan liputan kawasan rambut gugur.

Pesakit mesti mempunyai sesi perundingan untuk membincangkan pilihan yang ada dan hasil yang diingini dengan doktor, sebelum memutuskan prosedur.DAY 1
DAY 2
DAY 3
KEPUTUSAN & PEMULIHAN SELEPAS (FUE) HAIR TRANSPLANT

Rambut di kawasan penderma akan tumbuh kembali dalam masa beberapa hari, dan lubang kecil yang dibuat di kawasan penderma untuk memindahkan juga akan sembuh sepenuhnya dalam beberapa hari. Proses penempatan FUE akan mencipta corak pertumbuhan dan corak pertumbuhan pesakit untuk hasil kekal yang semula jadi. Kerana tiada parut linier dan tiada jahitan, kawasan penderma akan sembuh dan pulih dalam masa yang singkat.

Kerana prosedur ini sedikit invasif, kebanyakan pesakit boleh kembali ke kehidupan normal dan rutinnya tanpa sebarang masalah. Sesetengah orang juga boleh kembali bekerja pada hari berikutnya.


Tiga bulan selepas prosedur, pertumbuhan rambut baru perlu diperhatikan. Selepas enam bulan, pesakit harus dapat melihat pertumbuhan semula yang signifikan. Sejak itu, rambut asli dan dipindahkan akan terus berkembang secara semula jadi.

Hasilnya kekal, dan walaupun beberapa folikel rambut yang dipindahkan tidak akan bertahan, lebih dari 90% akan kekal. Kawasan yang dipindahkan akan kelihatan semula jadi, kerana ia menggunakan rambut pesakit sendiri.

Sebaiknya, ini akan mencukupi untuk menutupi keseluruhan rambut atau bintik-bintik botak, memulihkan keyakinan diri dan imej anda seperti dahulu!

FAEDAH P(FUE) HAIR TRANSPLANT

Transplantasi rambut palsu berfungsi dengan menetapkan kawasan yang botak dengan unit folikel yang dicantumkan. Faedah adalah seperti berikut:

  • Keputusan tetap
  • Tiada jahitan, yang bermaksud tiada parut
  • Kawasan pemindahan semula jadi yang semulajadi
  • Sedikit invasif
  • Prosedur boleh dilakukan sebagai rawatan pesakit luar
  • Kehilangan masa minima
  • Cepat sembuh

Sekiranya anda ingin menjadualkan sesi rundingan PERCUMA untuk membincangkan lebih lanjut mengenai MASALAH RAMBUT anda, sila hubungi PREMIER CLINIC di talian/WhatsApp :012-662 5552 (TTDI/Bangsar/KL City branch/ Puchong/ Mont Kiara/ Cheras Branch) atau email: contactus@premier-clinic.com.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib