Travel the world

Eating Time

Post Page Advertisement [Top]

google.com, pub-5387323439719362, DIRECT, f08c47fec0942fa0
EventLifestyleZatuZatu EmeraldZayyenZiana Zain

PELANCARAN KOLABERASI ZIANA ZAIN, ZATU EMERALD UNTUK KOLEKSI ZAYYEN

PELANCARAN KOLABERASI ZIANA ZAIN, ZATU EMERALD UNTUK KOLEKSI ZAYYEN | KUALA LUMPUR, 29 Oktober 2015
Penyanyi Ziana Zain mengumumkan kolaborasinya dengan jenama pakaian tempatan, Zatu Emerald sekaligus melancarkan koleksinya sendiri, Zayyen, di Flora Terrace di ibu kota baru-baru ini.


Ziana dan pasukan kreatif Zatu Emerald bergabung idea untuk menghasilkan koleksi pakaian kasual yang praktikal dan sesuai dikenakan sama ada untuk ke pejabat, mahupun berliburan di hujung minggu.


Koleksi Zayyen menghimpunkan seleksi tudung, blazer, kardigan, top, palazzo selain jumpsuit untuk disuaipadan, bergantung kepada citarasa dan kehendak acara yang dihadiri. Rekaan dengan potongan yang ringkas namun masih mempunyai kelainan dari segi warna dan cara penggayaan.


Ziana yang ditemui selepas peragaan fesyen koleksi itu menyatakan keterujaannya untuk berkongsi ilham dan minat dalam fesyen dengan pengikutnya yang telah sekian lama tertunggu-tunggu koleksi ini menjengah pasaran.


“Saya melihat koleksi ini boleh dipakai mana-mana peringkat umur, apa jua bentuk badan, tak kira saiz badan, mampu milik, senang dipakai dan kain yang ringan dan selesa. Itu ciri-ciri penting yang saya tekankan untuk memberi keselesaan dan kepuasan kepada pembeli.


“Saya menyumbangkan idea dalam penghasilan koleksi ini, manakala pasukan kreatif akan memberi pendapat berhubung penggunaan fabrik, rekaan dan semua hal berkaitan. Mereka akan memberi nasihat mengenai apa yang terbaik. Dari situ saya belajar sedikit demi sedikit tentang material digunakan,” katanya.


Koleksi ini dijual bermula pada julat harga RM99 hingga RM700 kerana ada sesetengah helaian yang menggunakan batik cantingan tangan yang dihasilkan sendiri tenaga kreatif Zatu Emerald. Material satin crepe dan como crepe pula menjadi fabric pilihan memandangkan keselesaan dan kesesuaiannya untuk merealisasikan rekaan dimahukan.


Paling mendapat perhatian adalah blazer batik gelap asimetri dengan lukisan batik geometri di bahagian depan. Cukup vibrant dalam masa sama masih formal dan elegan. Sesuai untuk wanita berlatar kerjaya korporat atau bidang kreatif, tiada batasan.


Koleksi ini boleh dibeli secara dalam talian menerusi www.zatuemerald.com ataupun menjengah ke laman Instagram rasmi mereka, @zatuemeraldofficial. Untuk sementara waktu, sebahagian koleksi perlu di-pra-pesan, bergantung kepada stok dan rekaan.


No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib