Travel the world

Eating Time

Post Page Advertisement [Top]

google.com, pub-5387323439719362, DIRECT, f08c47fec0942fa0
FoodFood ReviewMandarin Palace

BRUNCH DI MANDARIN PALACE RESTAURANT MEMBERI PEGALAMAN YANG UNIK

BRUNCH DI MANDARIN PALACE RESTAURANT MEMBERI PEGALAMAN YANG UNIK - KUALA LUMPUR, 21 November 2017 - Baru-baru ni YI berpelung ke Mandarin Palace Restaurant untuk Brunch disana. YI bukan kesorangan ramai rakan blogger dan media yang hadir untuk sama-sama mencuba menu brunch yang  terdapat disini. Meh YI ceritakan sedikit tengah Mandarin Place Restaurant.


Mandarin Palace Restaurant mula beroperasi secara rasmi sejak 28 Ogos 1957 sempena sambutan kemederkaan Tanah Melayu ketika itu. Mandarin Palace Restaurant terletak di tingkat 2, Hotel Federal Kuala Lumpur pernah tersenarai sebagai Restoran tercantik di Malaysia dalam majalah Flavours sisipan Mei-Jun eidisi Malaysia memberi pegalaman yang unik ketika menjamu selera.


Ketika YI berada di Mandarin Place Restaurant, YI merasakan seolah-olah YI berada didalam Istana di Tanah Besar China. Kerana Mandarin Place Restaurant bercirikan seni ukiran kayu tradisional  dinasti diraja China, setiap dinding penuh bermotifkan ukiran kayu seperti naga, phoenix, burung, haiwan, bunga teratai, dewa, kanak-kanak serta ukiran cara hidup masyarakat cina. Mandarin Palace Restaurant menpunyai ruang makan utama yang memuatkan sehingga 200 orang tetamu dalam satu masa dan bagi korang ingin keselesaan di Mandarin Palace Restaurant juga mempunyai ruang khas yang boleh memuatkan seramai 20 orang.
Mandarin Palace Restaurant mempunyai lebih dari 60 variasi menu dari Cantonis hingga ke Hunanese dan Szechuan bermula sajian dim sum, ayam atau itik panggang yang dimasak secara live. Korang perlu mencuba sendiri untuk merasakan masakan tradisional cina, ada berapa menu yang dihasilkan khas seperti otak-otak dim sum, siew mai dumpling, dan banyak lagi. Yang pastinya setiap minggu menu akan berubah jadi korang tidak kan jemu makan menu yang sama.
Untuk pengatahuan korang Mandarin Palace Restaurant pernah mejadi lokasi pengambaran filem blocbuster The Seventh Dawn arahan pengarah Lewis Gilbert yang dibintangi pelakon William Holden, Capucine, Susannah York, Micheal Goodliffe dan Tetsura Tamba pada tahun 1964. Bukan itu jer, Mandarin Palace Restaurant merupakan penerima anugerah Restoran Terbaik Malaysia daripada The Malaysia Tatler's pada tahun 1997, 2002, 2003, 2004 dan 2005. Juga menerima anugerah Restoran Terbaik Malaysia daripada C.E.M Asia pada tahun 1977.


Ape tunggu lagi datang la untuk "weekend brunch" di Mandarin Palace Restaurant, Hotel Federal Kuala Lumpur pada setiap hari Sabtu dan Ahad dari 10.30pagi - 2.30pm. Harga serendah RM78 (dewasa) dan RM39 (kanak-kanak/warga emas). Untuk tempahan korang boleh hubungi 03-21489166 ext 2202 atau 03-21488744.

3 comments:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib