Full width home advertisement

Travel the world

Eating Time

Post Page Advertisement [Top]

EventGraduanGraduan AspireGraduan Aspire 2016Lifestyle

GRADUAN ASPIRE 2016 KEMBALI DENGAN BERTEMAKAN "HIGH FLY"

GRADUAN ASPIRE 2016 KEMBALI DENGAN BERTEMAKAN "HIGH FLY" | KUALA LUMPUR, 22 MAY 2016 - GRADUAN® ASPIRE, pameran kerjaya tahunan yang menarik kembali lagi untuk tahun ke-6 yang akan berlansung pada 28 dan 29 Mei 2016 (Sabtu & Ahad) di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Bertemakan "Fly High", peserta pameran tahun ini termasuk Maybank, Celcom Axiata, UEM Group, Malaysia Airlines, Dell, Exxonmobil dan Nestle, serta Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Universiti Taylor, Universiti Curtin, Universiti Multimedia, Universiti Kebangsaan Malaysia, Universiti Malaya dan banyak lagi.


Di samping itu, GRADUAN® ASPIRE 2016 menampilkan pelbagai aktiviti-aktiviti menarik  yang  akan membantu anda bersaing dengan perubahan dalam trend kerjaya di Malaysia seperti ASPIRE+, ASPIRE500 Conference, ASPIRE Lounge, Agents Race, dan cabuatan bertuah.

 
"Bukan sahaja bakat didedahkan kepada permintaan sebenar dunia pekerjaan dan mengambil langkah yang perlu untuk meningkatkan kebolehpasaran mereka; majikan juga akan mempunyai peluang untuk memahami apa yang bakat memikirkan kehadiran mereka, dan juga sebagai langkah populariti organisasi di Malaysia di kalangan bakat dari latar belakang dan industri yang berbeza, "kata Pn Elia Talib, Pengarah Urusan GRADUAN®.

"GRADUAN® sentiasa berada di barisan hadapan dalam trend sumber kerjaya di Malaysia, itulah sebabnya setiap tahun, kita cuba untuk menggabungkan unsur-unsur baru yang berkaitan dengan graduan dan pencari kerja profesional. Jika aktiviti yang popular dan dan masih lagi relevan, kami akan mengekalkan, seperti persidangan ASPIRE500 yang popular dan ASPIRE + eksklusif. Jika tidak, GRADUAN® akan menggantikannya dengan sesuatu yang baru, "kata Pn Elia


ASPIRE + Korporat Luncheon membuat kemunculan sulung tahun lepas, dengan 200 pekerja profesional yang terpilih (min. 3 tahun pengalaman) rangkaian dengan lebih 30 CEO terkemuka dan pengurusan kanan korporat dijemput. Bakat terbaik telah diberi peluang untuk mendapatkan sesi eksklusif dalam mempercepatkan kerjaya mereka dengan memahami bagaimana untuk kekal relevan dalam pasaran semasa dengan perubahan landskap ekonomi.


Disebabkan permintaan yang memberangsangkan, ASPIRE + kembali lagi dengan 30 CEO daripada syarikat-syarikat Malaysia termasuk Tan Sri Tony Fernandes, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia; Sridharan Nair, Rakan Kongsi Urusan PwC Malaysia; Benyamin Bin Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X; Badlisyah Abdul Ghani, Presiden Chartered Institut Profesional Kewangan Islam; Mukhtar Hussain, Ketua Pegawai Eksekutif HSBC Bank Malaysia Bhd; dan menjangkakan lebih 200 peserta dari seluruh Malaysia.

ASPIRE 500 Conference, salah satu acara kemuncak yang dinanti-nantikan GRADUAN® ASPIRE adalah ASPIRE 500 Conference, di mana 500 bakat dari universiti (tempatan & luar negara) dan kolej setiap tahun merebut peluang yang diilhamkan oleh ikon terkemuka Malaysia.


Panel persidangan tahun ini termasuk Nazrin Hassan, Ketua Pegawai Eksekutif Cradle Fund Sdn Bhd; Leon Foong, Pengurus Besar Uber Malaysia Sdn Bhd; Goh Ai Ching, Pengasas Piktochart; dan Ashran Dato 'Ghazi, Ketua Pegawai Eksekutif Pusat Inovasi dan Kreativiti Global Malaysia (MAGIC). Ini ikon Malaysia akan berkongsi pengalaman dan kepakaran mereka dalam usaha untuk membentuk bakat Malaysia ke dalam tenaga kerja yang lebih maju dan produktif dalam "The Digital Age".

GRADUAN® ASPIRE 2016 akan dibuka kepada orang ramai pada 28 dan 29 Mei 2016, 11:00-18:00 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.


Untuk maklumat lanjut mengenai pameran kerjaya dan lepasan ijazah di Malaysia, atau di ASPIRE 500 Conference, ASPIRE + dan aktiviti-aktiviti lain, layari http://graduan.com/aspire dan daftar sekarang!

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib