REZEKI TAHUN BARU

REZEKI TAHUN BARU  | KUALA LUMPUR, 07 Januari 2016, Baru-baru ni YI ada terbaca news tentang Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) melancarkan "Kuala Lumpur Ambassador Programme". Macam biasa la YI kan suke join volunteer macam ni. So YI pun hantar la resume kot kot rezeki kan mana tahu.

Then hari tu 31 December dapat email dari Kuala Lumpur Tourism Bureau suh datang interview on 4 Januari 2016, tapi time tu dah rasa sedih and a bit kecewa sebab tak dapat datang lagipun flight tiket balik KL on 6 Januari 2016. YI balas email diorang nak bagi tahu yang x dapat datang sebab balik KL on 6 Januari 2016, but YI pun ada cakap kalau boleh buat interview pada 7 Januari 2016. Diorang reply InsyaAllah ape ape nanti diorang akan bagi tahu.




5 Januari 2015 dapat email lagi dari Kuala Lumpur Tourism Bureau untuk datang interview pada 7 Januari 2016, dalam hati Alhamdullah if ada rezeki tak kemana. tak fikir panjang terus reply bagi tahu akan hadir sesi temuduga.


Masa hari temuduga datang la awal dalam kul 10 pagi dah ade kat tempat interview ingatkan datang awal boleh balik awal, tunggu punya tunggu dalam kul 3 petang baru nama kena panggil. Ade sesetengah calon dah balik tak dapat nak tunggu kot, orang kate bersabar itu perlu.



Masa interview dia cakap tak perlu formal sangat kita chitchat jer, nampak muka YI nervous ke?hihihih cerita punya cerita die cakap "I like the way u are and welcome on board, my staff will call u for orientation detail". Dalam hati Syukur Ahamdulillah. bukan wang ringgit jadi ukuran pegalaman dan network itu ganjaranya. InsyaAllah lepas YI kan share story masa jadi volunteer ni.

Share this:

PESANAN PEMILIK

Yazid Izzat

Hai, Terima Kasih sudi singgah dan membaca article kali ni. Kalau tidak keberatan jangan lupa untuk komen, share dan follow. Jangan lupa untuk ke Instagram YI disana banyak gambar-gambar yang menarik. www.instagram.com/yazidizzat

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Hello! Greetings from wiidaribbon.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi wiida... thanks sudi jenguk blog kita yang baru belajar nak merangkak ni... hope nanti leh bagi tunjuk ajar k...

      Delete
  2. I'm interested in your article, I also have a similar article about Indonesia you can visit Information Regarding Indonesia for more info

    ReplyDelete