Travel the world

Eating Time

Post Page Advertisement [Top]

google.com, pub-5387323439719362, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Cool TeaDydoEventinfoLifestyleMameeMamee Dydo

KERJASAMA MAMEE DYDO MELANCARKAN MINUMAN TEA HERBA COOL TEA

KERJASAMA MAMEE DYDO MELANCARKAN MINUMAN TEA HERBA COOL TEA | KUALA LUMPUR, 1 Disember 2015 - Syarikat makanan ringan terbesar Malaysia , Mamee Double-Decker (M) Sdn Bhd ('Mamee') hari ini mengumumkan usaha sama dengan Dydo DRINCO, INC. ('Dydo'), salah satu pengeluar terkemuka minuman bukan alkohol Jepun untuk mengubah minuman landskap perniagaan. Mamee telah lama meletakkan dirinya sebagai makanan ringan dan mi pengeluar terkemuka di Malaysia dengan kegemaran seperti makanan ringan Mamee Monster, Mister Potato Chips, dan Mamee Chef.


Mamee mempelbagaikan menghasilkan minuman apabila MDD Beverage Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Mamee bermula pembotolan jenama antarabangsa dan juga dihasilkan Cheers, minuman buah berperisa berkarbonat sebelum menceburi menghasilkan susu kultur dan yogurt di bawah jenama seperti Nutrigen dan Lite Yo. Dengan pengenalan produk susu kultur, Mamee diperkukuhkan lagi kedudukannya sebagai jenama menghasilkan lengkap makanan ringan, mi dan minuman.


Kerjasama antara Mamee dan Dydo hari ini menandakan satu lagi pencapaian penting bagi perniagaan minuman Mamee. Kedua-dua syarikat berkongsi matlamat sama berada di barisan hadapan dalam makanan dan minuman industri pembuatan. Kedua-dua syarikat juga komited dalam menghasilkan produk yang berkualiti secara konsisten pada kadar yang berpatutan.


Jenama Mamee yang terkenal dan kedudukan yang kukuh pasaran  di Malaysia, juga di peringkat antarabangsa membuat perkongsian perniagaan yang menarik bagi Dydo selain mendapat pengaruh pasaran dan kekuatan rangkaian pengedaran tempatan Mamee. Pensijilan Halal juga merupakan faktor penarik Dydo yang juga akan dapat meningkatkan pasaran ke negara-negara Islam lain di dunia melalui kerjasama ini. Sebaliknya, Mamee akan dapat memberi manfaat kepada standard kualiti yang tinggi bagi Penyelidikan & Pembangunan dan teknologi canggih farmaseutikal Dydo Group's , DAIDO Pharmaceuticals Corporation ('DAIDO Pharmaceuticals'). 


DAIDO Pharmaceuticals mampu untuk membangunkan produk baru seperti makanan tambahan kecantikan, minuman antioksidan untuk memenuhi trend semasa. Yang kukuh, hubungan yang lama dengan bahan-bahan dan pengeluar ubat membolehkan DAIDO Pharmaceuticals untuk mengikut perkembangan dengan perkembangan terkini dan membantu menghasilkan produk yang boleh dipasarkan yang relevan dengan keperluan semasa.

PELANCARAN MAMEE DYDO COOL TEA

Penglibatan yang berterusan dengan pelanggan untuk memahami keperluan mereka mendorong kedua-dua Dydo dan Mamee untuk terus berinovasi. Melalui kerjasama ini, inovasi pertama Mamee Dydo ini, Mamee Dydo Cool Teh, telah dilancarkan secara rasmi.  Mamee Dydo Cool Teh adalah minuman herba untuk membantu menjaga tubuh anda secara semulajadi sejuk dari cuaca panas dan makanan pedas.


Mamee Dydo memahami obsesi rakyat Malaysia atas makanan dan itu menghasilkan haba yang berlebihan di dalam badan seseorang. Inilah sebabnya mengapa Mamee Dydo melalui kerjasama ini, yang diterajui pengeluaran Mamee Dydo Cool Teh dengan menggabungkan 8 ekstrak herba semulajadi yang diperolehi daripada Mesona Chinesis, Liquorice akar, daun teratai, Honeysuckle bunga, Chrysanthemum Bunga, daun Mulberry, Selfheal dan Grosvenor Momordica yang tradisional dikenali untuk membantu melepaskan haba badan.


Teh herba telah dikenali untuk manfaat luar biasa mereka kerana bahan-bahan semula jadi sejak zaman purba. Ramai yang biasa menggunakan herba dalam minuman dan makanan untuk mempercepatkan peredaran dan memandu haba daripada badan. Herba juga membantu melepaskan haba dari badan oleh pemanasan badan supaya liang terbuka dan badan menjadi sejuk melalui peluh. Apabila badan yang panas, kehilangan air lebih cepat dan ia sangat penting untuk menggantikan kehilangan air ini dengan cara yang betul. Dengan Mamee Dydo Cool Teh, pengguna tidak lagi perlu bimbang tentang membuat teh herba sendiri melalui proses yang kompleks mendidih selama jam, pemanis dan penapisan.


Pengguna juga akan dapat melihat perubahan kategori minuman dengan pengenalan minuman yang lebih inovatif  dari Mamee Dydo seawal tahun depan.


No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib