Full width home advertisement

Travel the world

Eating Time

Post Page Advertisement [Top]

EventFahrin AhmadGilletteLifestyleMach3

DAPATKAN KULIT YANG HEBAT DENGAN GILLETTE MACH3® BARU

DAPATKAN KULIT YANG HEBAT DENGAN Gillette MACH3® BARU | KUALA LUMPUR, 17 Ogos 2016 – Memperkenalkan pengalaman bercukur tanpa kesan kemerahan dan kerengsaan yang biasa terjadi selepas bercukur. Rangkaian Gillette Mach3® baru yang dilancarkan hari ini kini datang dengan bilah pencukur yang lebih tajam dan jalur pelincir yang dipertingkatkan untuk memberi hasil cukuran dan kulit yang hebat. Rangkaian Mach3® terdiri daripada Gillette Mach3®, Mach3® Sensitive dan Mach3® Turbo, dipertingkatkan untuk memberikan hasil cukuran dan kulit yang hebat, walaupun pada cukuran yang ke-10.


Lelaki Malaysia memberi perhatian yang tinggi kepada kulit mereka. Namun, bercukur dengan pisau cukur pakai buang biasa menjejaskan kulit dan biasanya meninggalkan kesan kemerahan dan kerengssan. Kini, ia tidak lagi menjadi masalah kerana Gillette, peneraju global dalam penjagaan pencukuran global dan peirntis industri telah menaikkan tahap inovasi sekali lagi dengan rangkaian Mach3® yang baru.


Gillette faham bahawa kulit yang hebat bermula dengan cukuran yang hebat, terutamanya apabila sedang bersiap untuk acara yang penting di mana kita perlu memberikan penampilan yang terbaik. Kami juga faham bahawa kesan kemerahan dan kerengsaan akibat bercukur dengan pisau cukur pakai buang yang murah boleh menghalang anda dari mendapat kulit yang hebat,” kata Ong Yuh Hwang, Ketua Pegawai Eksekutif Procter & Gamble Malaysia, Singapura & Brunei. “Di Gillette, kami faham mengenai keperluan ini dan kini memperkenalkan rangkaian Mach3® baru untuk membolehkan para lelaki di luar sana mendapatkan kulit yang kelihatan lebih baik. Bercukur adalah langkah pertama di dalam rutin penjagaan kulit lelaki dan anda tidak sepatutnya menghadapi kerengsaan.”


Hero dalam rangkaian ini adalah Gillette Mach3® Turbo yang diperhebat dengan bilah pencukur yang lebih tajam, teknologi lapisan bilah yang lebih maju dan bar gel yang dipertingkat untuk mengurangkan “daya potongan” ketika mencukur rambut yang kasar untuk mendapatkan hasil cukuran yang hebat – selesa dan kemas. Gillette Mach3® Turbo baru mempunyai bilah pencukur turbo lebih tajam yang direka untuk mencukur rambut dengan daya potongan yang lebih rendah lalu membolehkan anda mendapatkan cukuran yang selesa tanpa perlu menghadapi kerengsaan dan kesan kemerahan selepas itu. 


Keluli bilah pencukur Gillette Mach3® Turbo baru dilapis dengan teknologi TUT (Thin Uniform Telomer) yang menguatkan bilah yang halus dan mengurangkan daya potongan. Ini memberikan lebih keselesaan ketika bercukur dan membantu mendapatkan cukuran yang lebih kemas. Teknologi TUT tidak boleh didapati pada mana-mana pisau cukur lain. Selain itu, bar gel yang diperhebat mengandungi “pelincir pengalas” untuk memberikan pelinciran yang lebih baik dan meluncur apabila anda bercukur untuk mendapatkan kulit yang hebat. Oleh itu, Mach3® adalah lebih baik berbanding pisau cukur pakai buang, walaupun pada cukuran yang ke-10.


Rangkaian Gillette Mach3® yang baru juga mendapat manfaat daripada tujuh ciri-ciri utama yang menumpukan kepada cukuran yang hebat untuk membolehkan lelaki mendapatkan kulit yang hebat. Pertama, Gillette Mach3® adalah pisau cukur tiga bilah di mana bilah pencukur yang pertama mampu menarik rambut keluar daripada folikel kulit untuk membenarkan dua bilah pencukur yang lain mencukur rambut hingga ke akarnya. Ia mempunyai pemegang spring individu yang melaras tekanan pencukuran dan jenis kulit yang berbeza untuk memberikan pengalaman bercukur yang selesa. Pelindung kulit yang baru ini lembut dan fleksibel untuk melicinkan kulit sebelum dicukur. Tidak seperti pisau cukur pakai buang biasa, Gillette Mach3® kini mempunyai pangsi hadapan untuk mengalihkan daya agar menjauhi bilah pencukur. Ini mencipta “binaan terbuka” yang memudahkan katrij dibilas dan dibersihkan. Pemegang Gillette Mach3® yang ergonomik memberikan pegangan dan kawalan yang kukuh, walaupun dalam keadaan basah. Akhir sekali, sistem cantuman tunggal menghubungkan pemegang kepada katrij bilah pencukur berputar dengan mudah, lalu menempatkan katrij ke atas kulit dengan selesa.


Selebriti tempatan Fahrin Ahmad setuju bahawa penampilan yang menarik dengan kulit yang hebat boleh meningkatkan keyakinan, “Saya percaya alat pencukur yang betul boleh memberikan kulit yang hebat. Kita perlu mendapatkan pisau cukur yang sesuai untuk hasil yang terbaik. Apabila anda memulakan hari dengan kulit yang hebat, minda anda juga akan memfokus untuk melakukan perkara yang hebat!”


Gillette memperkenalkan Mach3® baru di Talent Lounge dalam sebuah acara ala rancangan bual bicara yang dihoskan oleh Nadia Heng. Untuk menghiburkan para tetamu dan media, Nadia dan Fahrin berinteraksi dengan para hadirin melalui permainan perkataan. Fahrin juga berkongsi cerita mengenai cabaran merias diri untuk lelaki dan bagaimana beliau mengatasinya dengan Gillette Mach3® baru.No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib